AKTIVNOSTI

AKTIVNOSTI

NA AKTIVEN DOPUST V BOVEC

Bovec je vsako leto bolj obljudena turistična destinacija v Sloveniji. Alpsko-turistični center ponuja veliko različnih možnosti za preživljanje aktivnega oddiha. Na bovškem sta med turisti najbolj priljubljeni aktivnosti pohodništvo in kolesarstvo, največ ljudi pa poleti privabi prav reka Soča in z njo vodne aktivnosti kot so rafting, kajak, soteskanje. Vse naštete aktivnosti pa so ravno pravšnje za nepozabna doživetja v vročih poletnih dneh.

 

RAFTING

TRAJANJE: 150 min (90 min na vodi)
DOLŽINA: 8-10 km
POTREBUJETE: kopalke in brisačo.

Spust z raftom po reki Soči je najbolj povpraševano doživetje in namenjeno vsakomur, ki želi izkusiti nevsakdanjo zabavo na vodi.

Primeren je tako za pare in družine, kot tudi večje skupine ljudi, kolektivno povezovanje ipd. V enem raftu je lahko od 4 do 8 oseb. Spremlja vas vodnik, zato tehničnega predznanja ne potrebujete. Potrebne so le plavalne osnove in želja po zabavi, ki nam jo ponuja narava. Reka Soča ima različne težavnostne stopnje, zato se spust prilagaja sposobnostim in željam gostov ter razmeram reke.

Sezona aktivnosti na vodi poteka vse od marca do oktobra, zato je vodna izkušnja glede na čas med seboj različna. Julija in avgusta je reka Soča najtoplejša in tudi nižja, v pomladnih mesecih pa imamo višji vodostaj, kar  nam ponuja odlično adrenalinsko vzdušje in doživetje na divjih brzicah reke Soče.

REZERVIRAJTE RAFTANJE!

 

SOTESKANJE

Soteskanje ali kanjoning nam nudi odličen in nepozaben užitek v naravi. Naravni vodni park poteka po strugi reke, ki ga je izoblikovala voda. Čakajo vas skoki v bazen in spusti po kamnitemu toboganu, hoja, spuščate se po vrvi in zaplavate v čistih prozornih tolmunih. Kanjoning je šport, pri katerem ne potrebujete izkušenj in predznanja, saj vas spremlja voditelj. Potrebne so samo osnove plavanja, ne pozabite pa na obilico dobre volje in adrenalina po žilah. Kanjoning je primeren tako za posameznike kot pare, večje skupine in družine, ki si želijo vodne zabave. Sezona traja prav tako dolgo kot ostali vodni športi na reki Soči, in sicer od marca do oktobra, kar pomeni, da so pogoji za soteskanje različni. Spomladi so struge bogatejše z vodo, zato je kanjoning nekoliko težji, v poletnih mesecih pa je voda nekoliko toplejša in odlična za ohladitev v poletni vročici.

 

SUŠEC

TRAJANJE: od 120 do 210 min
DOLŽINA: 2000 m
POTREBUJETE kopalke in brisačo.

Hoja do vstopne točke traja od 20 do 30 minut, nato se pa po soteski potoka Sušca sprehodimo in zabava se začne! Naravni tobogani in bazeni so odlična osvežitev v vročih poletnih dneh. Skočili boste lahko kar 7 m globoko in se z vrvjo spustili po 12 m slapu, kjer nebo manjkalo adrenalina.

Za vse ostale kanjoninge težje stopnje pošljite povpraševanje.

REZERVIRAJTE SOTESKANJE!

 

 

KAJAK SPUST

Kajak na reki Soči je primeren tako za izkušene kot začetnike. Je za vse tiste k se želijo osvežiti v reki in podrobneje spoznati njeno strugo.Soča nudi kajakašu na divjih vodah mirne predele za začetnike, tehnično zelo zahtevne odseke in vse vmesne stopnje.Naši vodiči vam želijo podariti kar največ znanja na zabaven način. Tudi, če ste že izkušeni veslači.

ČAS TRAJANJA: od 90min do 120min
POTREBUJETE: kopalke in brisačo

REZERVIRAJTE KAYAK!

 

 

KAJAK ŠOLA

Je za vse tiste, ki se želijo naučiti vožnje kajaka bolj podrobno in preizkusiti različne dele reke. Primerna je tako za izkušene kot začetnike, ki jim ena vožnja ni dovolj in bi radi preizkusili in se naučili več.

Več informacij najdete na našem email naslovu aquatoursbovec@gmail.com.

REZERVIRAJTE KAYAK ŠOLO!

 

 

 

REČNI BOB

TRAJANJE: od 60 do 90 minut
DOLŽINA: 8 km
POTREBUJETE: kopalke in brisačo.

Si želite vznemirljive vodne dogodivščine na reki Soči? Potem je rečni bob oziroma hydrospeed prava izbira za vas. S pomočjo debelejše neoprenske obleke, plavutk, reševalnega jopiča, čelade, neoprenskih čevljev in rečnega boba boste z vodičem zaplavali po strugi reke Soče. Predhodnega znanja hydrospeeda ne potrebujete, potrebujete le osnovno znanje plavanja. Sezona aktivnosti na vodi poteka vse od aprila do oktobra, zato je vodna izkušnja glede na čas med seboj različna. Z rečnim bobom zaplavate po brzicah divje vode, zaplavate pa tudi v mirnem toku prelepe smaragdne reke Soče. Popolno opazovanje lepote reke in zabava.

REZERVIRAJTE REČNI BOB!

 

 

ZIPLINE

TRAJANJE: od 150 do 210 minut
POTREBUJETE: udobna oblačila, priporočljiva je pohodniška obutev.

V dolini Krnice, med dvema dvatisočakoma Kaninom (2587 m) ter Rombonom (2207 m), je za vse željne adrenalina in hitrosti ponujen eden največjih zipline parkov v srednji Evropi in največjega v Sloveniji.

Si lahko predstavljate lebdeti na vrvi 1300 m višje od vodne gladine, 5 jeklenic nad dolino Krnice, dolgih med 500 in 600 m? Se v vas poraja dvom zaradi straha pred višino? Naj vas ne skrbi. Izkušeni in zabavni vodiči ter dih jemajoč razgled na Bovec bo tudi iz najbolj prestrašenih naredil junake, ki bodo ob koncu izziva polni adrenalina in zabave. Vodnik vas bo pripel z varovalnim pasom na škripec in že se boste spustili po jeklenici. 200 m nad tlemi boste drveli svobodni kot ptica v nepozabno izkušnjo s hitrostjo 50-60 km/h.

Zipline je namenjen vsem željnim sprostitve in polnim adrenalina, samskim, parom, družinam, skupinam, prav tako pa tudi vsem, ki si želijo premagati strah pred višino z nepozabno izkušnjo.

REZERVIRAJTE ZIPLINE!

 

 

TANDEMSKI POLET S PADALOM

ČAS TRAJANJA: od 150 do 210 min
ČAS V ZRAKU: od 20 do 30 min ali od 30 do 60 min (odvisno od vzletišča)
POTREBUJETE: udobna športna oblačila in primerno obutev, najbolj priporočljivi so pohodniški čevlji.

Si želite doživeti Julijske Alpe in dolino reke Soče z veliko dozo adrenalina? Potem si morate privoščiti tandemski polet s padalom in se naužiti narave s ptičje perspektive. Jadralno padalstvo v tandemu ne zahteva nobenih predhodnih znanj ali izkušenj.

Priljubljena vzletišča za jadralne padalce na Bovškem in v okolici:
Mangartsko sedlo (1947 m) – Izjemni panoramski pogled na Julijske Alpe. Pristajališče v Logu pod Mangartom.
Breginjski (Kobariški) Stol (1406 m) – več kot 20 km dolg greben z vrtoglavim pogledom v dolino in prizorišče številnih tekmovanj v jadralnem padalstvu vas ne bosta pustila ravnodušne. Pristajališče v Kobaridu.

REZERVIRAJTE POLET S PADALOM!