fratarica aktivnosti

Se sprašujete ali je kanjoning Fratarica pravi za vas? Ste se že preizkusili soteskanju, obenem pa si želite adrenalina in lepote narave dolini reke Soče, potem je odgovor DA!

TRAJANJE: 180 – 240 min
DOLŽINA: 3km
POTREBUJETE: brisačo in kopalke

CENA: 98

ODHOD: OB 8:00 IN 13:30
ZBIRNO MESTO: VSAJ 30MINUT PRED DOLOČENO URO NA NAŠEM NASLOVU (ČEZSOČA 71)

FRATARICA

Dolina reke Koritnice je znana kot dolina stotih slapov.

Potok Fratarica, ki se v Koritnico izliva v Logu pod Mangartom, je eden najlepših kanjonov na zahodu Triglavskega narodnega parka in v Sloveniji. Tam lahko najdemo veliko čudovitih slapov vseh velikosti in oblik. Ob sončnem vremenu je voda čudovite smaragdne barve.

Hoja do vstopne točke traja od 25 do 40 minut. Ob bistrem potoku Fratarica nas stvaritev narave ne bo razočarala. Odkrivali bomo različne slapove in čudovite zelene tolmune, v katerih se boste lahko osvežili v vročih poletnih dneh.

Hoja po potoku, spuščanje po spolzkih toboganih, skakanje v smaragdne tolmune ter spuščanje z vrvjo po velikih slapovih so le ena od aktivnosti, ki jih lahko počnete, zagotovo pa ne boste razočarani. Če vas struga potoka slučajno ne bo prevzela, vas bo zagotovo mogočni slap z imenom Parabola, ki je visok kar 48 metrov in leži v spodnjem delu struge. Po njem se boste spustili z vrvjo in občudovali lepote narave, ki vas obdaja.

Fratarica je primerna za vse, ki jih ni strah višine, so se že preizkusili v kanjoningu. Tiste ki obožujejo prečudovito naravo, zabavo in adrenalin.

Za kanjoning vam priskrbimo sledečo opremo, ki zagotavlja varno in udobno izkušnjo:

Čelada, ki ščiti vašo glavo

Pas z vrvjo – pomaga za lažje spuščanje po kamnitih toboganih in spuščanjem z vrvjo.

Neoprenska obleka – neoprenska obleka, ki varuje vaše telo pred mrzlo vodo

Neoprenski čevlji – varuje vaše noge pred mrzlo vodo. Tudi za otroke priskrbimo čevlje ustrezne velikosti.

Za opremo in prevoz poskrbimo mi.

GALERIJA