kozjak canjoning

Za soteskanje skozi potok Kozjak so besede odveč, saj nas sama dogodivščina navda z energijo, dobro voljo, prav tako pa se lahko naužijemo čudovite narave in vsega, kar ta ponuja.

TRAJANJE: 180 – 240 min
DOLŽINA: 3km
POTREBUJETE: brisačo in kopalke

CENA: 95€

Zahtevano osnovno znanje plavanja in zmerna fizično pripravljenost.

ODHOD: PO DOGOVORU
ZBIRNO MESTO: VSAJ 15MINUT PRED DOLOČENO URO NA NAŠEM NASLOVU (ČEZSOČA 71)

KOZJAK

V bližini zgodovinskega mesta Kobarid se nahaja soteska potoka Kozjak.

Najprej se sprehodimo po visečih lesenih mostičkih čez smaragdno reko Sočo, nato po turistični poti nadaljujemo pot do mogočnega slapa Kozjak, vmes pa skrenemo s poti in se vzpnemo 30 minut stran od vstopne točke. Če se sprehod do vstopne točke zdi dvomljiv, poln adrenalina in neučakanosti, je občutek pravi.

Avantura se začne z 10 metrov visokim skokom v sotesko, ki nas navda z adrenalinom in napolni z energijo. Prečudovit ozek in z zelenjem obdan kanjon Kozjak, ki ga je oblikoval potok, nas popelje v pravljično deželo mogočnih in atraktivnih skokov, nepozabne zabave in spuščanja po mogočnih slapovih. Na koncu sledi nepozaben 20-metrski slap Kozjak, ki je zadnja ovira, to pa premagajo le najpogumnejši. Ne pozabite se nasmehniti tudi množici turistov, saj neučakano čakajo, da vas ujamejo v objektiv. Kozjak nam ponuja zahtevnejšo in adrenalinsko doživetje, ki vam bo za vedno ostalo v lepem spominu.